Souhr základní části 09/10

19.04.2010 14:18

V dnešním článku, bych se chtěl vrátit k základní části ročníku 2009/2010. Celkový, konečný, pohled je vynikající. Vítězství po základní části, jen čtyři prohry!!! a více než 200 vstřelených gólů. vypadá to skvěle, ale mohlo to dopadnout úplně jinak. Tak především naše docházka v roce 2009 (podzim) byla katastrofální. Tímto chci ještě jednou poděkovat klukům z extraligy (Mládě, Réza, Prachy a Kaufland). Nebýt jich, tak jsme sezónu skončili již někdy v listopadu. Obhajování proč kdo nemohl nebo nechtěl zde nebudu rozebírat. Účast v zápasech si musí každý sám rozmyslet. Po prvních třech zápasech bez bodového zisku (z toho jeda kontumace), jsme se rozjeli k nevídané sérii. Byly ale slyšet hlasy od soupeřů, že až odejdou exraligisté, tak půjdeme dolů. Jsem velmi rád, že tomu tak nebylo. Udělali jsme přestup roku (Míra Diepold z Proboštova) a dále získali další dva členy (Frantu Volnara a Tomáše Filipiho). Všichni bezproblémů zapadli do kádru a základní část jsme v pohodě dohráli.

Musím ale vzpomenout na zápas s ASH, kdy po první třetině byl stav 0-4!!! I takový nepříznivý stav jsme, ale dokázali otočit. Srdíčko ukázal i Kaufland, který po ranním příletu z Turecka, nevyspalý a unavený, okamžitě zamířil nanáš zápas z Rondem "B". Kdyby těch srdcařů bylo více v sezóně než na oslavách a před sezónou.

Co letošní sezónu ovlivnilo, byla dlouhá a tuhá zima. Přestávka byla neskutečná a na svolané schůzi vedoucích mužstev, se řešilo jak hrát dále. Tím myslím hrací systém. Nakonec zvítězila varianta, která se odhlasovala již před sezónou a to i s nadstavbou. Osobně si myslím, že jakákoliv jiná varianta by byla zásahem do regulernosti soutěže.

Nemohu se nezastavit u vedení soutěže (Žika Petr, Havlas Jiří a Hadraba Jakub). Je zcela jasné, že Žíža nemůže dělat všechno. To prostě nejde. A právě proto má k sobě další členy, kteří by mu měli pomáhat, případně ještě může oslovit další osoby s pomocí. Musím pochváli Šulíka, který i přes malý počet sudích, dokázal vždy dát dohromady nasazení na jednotlivé zápasy. Někdo možná nebude souhlasit, ale nebýt jeho, tak nevím jak by to dopadlo. A teď Kuba Hadraba. Vůbec nevím jak se letos angažoval v THL a je zde mnoho lidí, kteří ani neví, že je místopředsedou!!! Celá léta jen kritizoval vedení (někdy i oprávněně), ale sám letos neudělal NIC. Měl by tam takový člověk být. K Žížovi stačí jen řící - podívejte se jak se aktualizují stránky. Jedním slovem bída. Nějaké vylepšení ohledně úklidu sněhové nadílky. NE. Na druhou stranu musím říci, že tato funkce je nezáviděníhodná. Kdo to nezkusil, tak neví co to obnáší. A proto bude zajímavé, kdo bude šéfem dalších letech. Jak se nechal Žíža slyšet, letos prý končí. V této souvislosti si neodpustím poznámku o stavu financí. Kdo kdy viděl alespoň nástřel účetnictví OSHB Teplice??? Tato otázka bude ještě v budoucnu velmi zajímavá.

Kdo bude novým přesedou, když Žíža odejde? Lidí schopných vést tuto ligu je dost. Z dříve osvědčených třeba Martin Havel, z nových Roman Hruška, Jiří Havlas. Adepti jsou, ale co oni na to? Vše rozhodne asi až valná hromada.

Další neskutečnou věcí je stavba kabin. To, že zřejmě kabiny brzo spadnou je jisté. Již několikrát jsem žádal, aby vedení sehnalo statika a ten posoudil celou situaci. Zatím statik NEDORAZIL. Odpověď ve stylu, ale ta firma co to stavěla už zanikla mě vůbec nazajímá. Někdo po této firmě musel převzít závazky. Také by zde měla být zainteresována starostka Proboštova a s tou by se tato věc měla také prodiskutovat. Podlé mého názoru v kabinách nikdy nebyla. To, že již dva týdny neteče voda, je už k smíchu. Kde se stala chyba? Proč to není ještě od vodárny zjištěné? Netekoucí voda aspiruje na UDÁLOST ROKU. Už chybí jen hygienik, který to celé zavře a jsme zase na třídačkách. Fakt, paráda. K mantinelům a povrchu se nebudu vyjadřovat, jelikož stejně nejsou finance a jestli máme nárok nebo žadáno o grant, tak to opravdu nevím.

Přes veškeré nedostatky se THL, ale dostala do play-off. Takže to vypadá, že ročník 2009/2010 se zdárně dohraje a jak to v budoucím roce, to ukáže čas. Zřejmě jsem víc kritizoval než chválil, ale pokud se k pochváleným věcem ještě přidají vyřešené věci z kritiky, tak to tady bude PERFEKTNÍ.

A co chybí Perle k dokonalosti? Jen vyhrát letošní ligu a zapít jubilejní desátý titul. Ale teď vážně. Od října 2009 kupujeme dva (2) dresy. To, že dodnes nejsou, mi připadá jak zlý sen nebo něčí žert. Další "srandou" je naše platební neschopnost v klubové pokladně. Dát jednou za měsíc 200,- Kč, není problém, ale zaplatit potom za pět měsíců, to už vypadá zle. Další ostudou je fakt, že ne všichni hráči mají kalhoty (trenky). Tento problém padá na mojí hlavu. Doufám, že tento týden ještě přijdou.

Na závěr celého článku bych ještě chtěl říci - začalo play-off, tak ať je to na tom hřišti vidět. Jestli chceme hrát o titul, tak s tím musíme něco udělat. Choďte včas, snažte se dodržovat životosprávu a uvidí se, kam až dojdeme.

Bob29

—————

Zpět