Kritika

01.11.2009 18:37

Vzhledem k tomu, že od července jsem zde nic nenapsal a ani mi nikdo neposlal článek, který bych zde otiskl, píši malinkou úvahu. Prvních osm kol ukázalo, jaké bude asi rozložení sil v letošní lize. Zatím to dobře šlape týmu Žízeň Trnovany a i obhájce MD Krupka hraje prim. Náš tým, Perla Řetenice, měl v začátku sezóny velké problémy, ale za pomoci bývalých hráčů a Kauflanda, se pomalu zvedáme. Ano, je pravda, že vysokých výsledků jsme zazanamenali hlavně proti slabším soupeřům. Pravou ale je, že tito hráči nám ukazují, jak se dá hrát hokejbal nebo jak by se měl hrát. Naším největším problémem bude asi účast od ledna 2010, kdy se už budeme muset obejít bez posil. Je jen na nás, zda chceme hrát a podřítdit se tomu nebo zřejmě tuto sezónu skončíme zle. Potěšující je třeba zpráva od Žáby, že by měl mít dva hráče. Pak bude záležet na našem managementu, zda někoho nového přivedeme. V neposlední řadě je zde stále otázka Mesányho (Černochu zapracuj, výmluvy jsou na dvě věci). Sezóna je prostě rozehraná pro nás, tak jako vždy. To znamená, hrát o medaile.

Úroveň THL určitě pozvednul tým Rondo "B". A je už jedno zda nastupuje s áčkem či béčkem. Protě úroveň zvedli. Dalším týmem, který ukazuje svojí sílu je tým Lions. Například zápas se Žízní (1:2), byl toho ukázkou. Prostě liga se letos vyrovnala a zde padla kosa na kámen. V kontrastu s týmem pohodářů z Dubí, je zde tým MD Krupka. Tento tým obhajuje titul. Nedávno hráli vyšší soutěž a nastupují za ně hráči, kteří mají už něco za sebou (národka, extraliga). Proto dost nechápu vyjádření jejich hráče, Tomáše Syryčanského, v okresním plátku Naše adresa. Pravdou je, že svým chováním nápadně začínají připomínat jeden bývalý klub teplicka, Rozhled. Tým, s takovou hráčskou kvalitou, by si měl stanovit priority, najít si nějakého lídra a začít komunikovat s veřejností s větší pokorou. Je jasné, že se proti nim bude chtít káždý tým vytáhnout. Tohle jako hráč Perly velmi dobře znám, ale myslím si, že jsem se vždy uměl chovat. To by se měla Krupka také naučit. Volají po rozhodčích z jiných okresů, případně vyšších soutěží. Vždyť ti z těch vyšších je přeci měli špatně pískat, asi i zaříznout a z toho vyplynulo i jejich odhlášení ze soutěže. Každý rozhodčí je jen člověk. A to může mít průkazku na extraligu nebo být jen laik. A teď ta otázka. Jakým způsobem jste se kdy zapojili do problematiky rozhodčích? Také umím říci, sežeňte rozhodčí z jiných okresů. Tak je sežeňte! Poslední kapou, byl projev Krupky po prohře s Žízní. Na nás si berete ty špatné míčky, aby jste nám znemožnili hrát hokejbal. A nejen vy, ale ostatní kluby z THL. Chlapi, zkuste se poslechnout. Začínáte si zahrávat se svojí pověstí. Myslím pověstí jako klubu. Někteří jedinci už pověst slušného hráče ztratili.

Pokud si tento článek přečtou lidé, kterých se to týká a něco si z toho vezmou, tak je to jen dobře. Pokud začnou okamžitě útočit na mě nebo Perlu, tak jsem tímto článkem alespoň někoho zaujal. Nechci tady v okrese s nikým vést válku, ale prohlášení, že nám tady (Krupce) všichni ubližují, je směšný.

Bob29

—————

Zpět