Perla v sezóně 2010/2011

24.06.2011 13:47

Sezóna 2010/2011 nezastihla Perlu Řetenice v nejlepší kondici. Už základní část ukázala, že hokejbalové týmy v THL se zlepšují a žít jen z minulosti už nepůjde. Perla nedokázala reagovat na malý počet hráčů, kteří chodili na zápasy. Některé bývalé opory, snad až na výjimky, přestaly docházet – Bačkorák, Gory, Špek, Koudy, Žíža, Kůča. Někteří se prostě rozhodli ukončit či přerušit kariéru, další studovali nebo se věnovali rodině, dalším zabraňovalo chodit na zápasy zaměstnání a Koudyho postihlo zranění. S tímto faktem bohužel už nic neuděláme a to ani do budoucnosti. Každý jednotlivec si musí říci, jestli ještě chce cca tři hodinky týdně dát hokejbalu. Na druhé straně zde byli hráči, kteří drželi Perlu nad vodou a chodili i za cenu osobní pohodlnosti a zdravotních problémů. Na podzim bylo jasné, že dlouholetá brankářská opora Perly, Dolly, začne žít a pracovat v Praze, takže vyvstal problém s gólmanem. Ten byl zažehnán poté, co na nabídku kývl Jaroslav Kopecký (Dědek) z konkurenční Žízně. Nebýt jeho, tak Perla letošní ročník nedokončila.

Samostatnou kapitolou jsou hráči z extraligy. Bez těchto hráčů (Mládě, Prachy, Kaufland), by Perla s určitostí také skončila. Patří jim velké poděkování a také omluva za problémy, které si hraním za Perlu způsobili v domácích týmech. Na tyto hráče se velmi spoléhalo i v play-off, kde jsme ovšem narazili na velmi silného a motivovaného soupeře – HbC Proboštov. V sérii Perla prohrála 1 – 3 na zápasy. Proboštov postoupil zaslouženě, ale faktem je i  výrazná pomoc. Tou pomocí od Perly bylo, nescházení se!  Výsledkem nescházení se, byly i dvě kontumace v základní části!

Také bychom se měli zastavit nad herním projevem Perly. Kdysi tak úspěšná taktika s bránícím centrem se po letech vytratila (centři nebyli dostatečně fyzicky zdatní) a začal se praktikovat hurá styl. Jednou bránil on a jednou ten. Všechno špatně. V týmu jakým je Perla, musí vládnout pevně stanovená taktika a musí probíhat předzápasové porady. Pokud ovšem hráči přicházeli za minutu začátek, tak to asi nejde! Také obránci vytvářeli letos obrovské množství chyb. Příčiny můžeme hledat třeba v nesehranosti jednotlivých obran, které vlastně neexistovaly. Pokaždé hrály jiné dvojice. Pokud nějaké byly k dispozici. Posledním článkem týmu jsou brankáři. Zde je vidět výkonnostní pokles a příčina je jasná. Chytání jednou až dvakrát za měsíc, cestování, životospráva a hlavně nepřítomnost tréninku. Ten ostatně chybí všem hráčům a bude zajímavé, kdo z hráčů si to jako první uvědomí a přednese nějaké řešení.

Správně fungující klub musí mít silné finanční zázemí. Otázka financí zde několik let bezproblémově fungovala. Byly to příspěvky od hráčů nebo sponzorský dar buď od Koudyho nebo Kůči. Za tyto finance se zakoupily dresy a kalhoty. Tím se výrazně vylepšila image klubu. V posledních dvou sezónách je však platební morálka na bodu mrazu a klub táhnou čtyři jedinci, případně jen Bob ze svého. Tato stránka věci také žádá po změně. Další vizitkou by měly být webové stránky. Jak se parádně rozjely, tak teď parádně stagnují. Výmluvy na zaneprázdněnost opravdu nikoho nezajímají! Fanoušek, hráč či divák si chce přečíst nové zajímavosti, statistiky a kouknout na nové fotky. V této oblasti musí dojít také ke zlepšení.

Sedmé místo by mělo Perlu vyburcovat k lepší sezóně. A to po všech stránkách. V první řadě se musí doplnit a ustálit kádr. V loňské sezóně začalo doplňování Dědkem a Pláčou. Na letošek by měl mít Francesco už dvě nové tváře! Z extraligy je opět přislíbena pomoc až tří hráčů. Žíža ukončil práci v zahraničí a měl by v nové sezóně chodit na zápasy častěji. Špek a Gory formou SMS ukončili své kariéry. Je to smutné, ale s tímto faktem se nemusíme moc zabývat, jelikož jejich procentuelní účast loni byla mizivá (Gory nula zápasů, Špek dva). Koudy by opětovně po zranění měl přispívat svými góly. Snad mu zdraví vydrží! Staronovou tváří by měl být Žába, kterému skončilo hostování v Dubí. Když to shrneme, tak účast osmi hráčů na zápase by mněla být minimální!

Popřejme Perle hodně zdraví, hodně zapálených srdcařů, spoustu peněz a potom by se mohly výsledky dostavit. Toto přání je jen zlomkem toho, co může Perlu opět dostat na vrchol.

 

Bob29

—————

Zpět